[vc_row][vc_column][vc_column_text]Multifunctioneel centrum de Bolder, ZwolleDe Bolder is een multifunctioneel centrum in Zwolle-Noord. Een plek waar je samenkomt om te vergaderen, te sporten, te zingen, feest te vieren of een cursus te volgen. Maar er is veel meer. Naast cursussen of een gezellig samenzijn, biedt de Bolder ruimte voor beurzen, workshops, lezingen, informatie-avonden, muziekoptredens en andere culturele activiteiten.

Zalen huren bij de Bolder

Er zijn lokalen en zalen te huur voor kleine en grote groepen (tot circa 450 personen). Daarnaast is er een grote (groeps-) keuken, zijn er podiums en kunt u gebruik maken van bijvoorbeeld projectieschermen en wifi.

Wilt u vergaderen met tussendoor een lunch? Ook dat kan. Of heeft u alleen zin in een kopje koffie en even kletsen met een vriend of vriendin? U bent van harte welkom; de ontmoetingsruimte van de Bolder is voor iedereen toegankelijk. Er is volop (gratis) parkeergelegenheid, de Bolder is rolstoelvriendelijk en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (bus 4).

Link naar de zalenverhuur pagina: klik hier

Doel van de Bolder

Multifunction Centrum de Bolder, ZwolleMultifunctioneel centrum (mfc) de Bolder is een plek voor actie en ontspanning. Belangrijkste doel van het mfc is het onderdak bieden aan en het faciliteren van sociaal, maatschappelijke, culturele, educatieve en sportieve activiteiten in de Zwolse wijk de Aa-landen. De voorziening is voor haar vaste bezoekers een belangrijke plek voor bijvoorbeeld creatieve cursussen, optredens en sport en spel, maar ook voor gezelligheid en contact met andere mensen. Gastvrijheid is een kernwaarde; nieuwe bezoekers zijn van harte welkom en voor nieuwe initiatieven heeft de Bolder een luisterend oor.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Medewerkers

Karlo Tuten

Karlo Tuten

De vaste medewerkers van de Bolder zijn Karlo Tuten (zakelijk leider/beheerder),  Corrie ten Hoove en Silvia Scheffer (assistent beheerder). Daarnaast bestaat het personeelsteam uit een groepje vaste, enthousiaste hulpkrachten en een aantal vrijwilligers. Deze gastheren en -vrouwen willen dat iedere bezoeker zich op zijn gemak voelt en goed gefaciliteerd is om hetgeen te doen waar hij of zij voor komt.

De Bolder biedt vele mogelijkheden en het personeel denkt graag mee met (toekomstige) huurders; laat weten wat uw wensen zijn en de medewerkers kijken wat ze voor u kunnen betekenen.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Organisatie

Multifunctioneel centrum de Bolder bestaat sinds 1972 en wordt geĆ«xploiteerd door Stichting Wijkcentrum Aa-landen. Deze stichting beheert en verhuurt de zalen van het wijkcentrum.  In het bestuur van de stichting participeren vertegenwoordigers van De Stadkamer (voorheen Wijkbibliotheek Aa-landen Zwolle), het Meander College (school voor voortgezet onderwijs) en Stichting Wijkgemeenschap Aa-landen. Met deze organisaties deelt de Bolder het gebouw aan de Dobbe.

Stichting Wijkgemeenschap Aa-landen – die haar kantoor houdt in het mfc – is met haar kunstzinnige en educatieve cursussen een belangrijke vaste gebruiker/huurder van zaalruimte in de Bolder, daarnaast is de grote zaal (Walvis) overdag op doordeweekse dagen in gebruik als aula van de scholieren van het Meander College.

Activiteiten

_MG_0162Onder meer de schilder-, keramiek-, computer-, kooklessen en yoga behoren tot het vaste cursusaanbod in de Bolder. Deze worden gegeven via partner Stichting Wijkgemeenschap Aa-landen.

Andere groepen die activiteiten in de Bolder verzorgen zijn onder meer Carla de Boer-EHBO; badmintonvereniging Sla maar raak; Badminton Zwolle, volleybalclub VZN; diverse dansgroepen (Bredewoud, Social Dance en Saborea Salsa); Yoga Zwolle, kaart- en klaverjasclubs en de Creatieve Handwerkclub voor Ouderen.

Verder biedt Stichting WijZ activiteiten specifiek voor ouderen (tai chi, gym en zang) en verzorgen Fabius (administratie) en Selfline (kappers) cursussen. Martien Ubbink geeft incidenteel kookworkshops in de Bolder en verder is er ruimte voor bloemschikken, tekengroepen en grote, jaarlijks terugkerende of eenmalige evenementen.

Jaarlijkse terugkerende evenementen zijn bijvoorbeeld: het Sinterklaasfeest, de Kerstcreatiefbeurs, de Aalandenloop (mei), het Prinsenbal van carnavalsvereniging de Gleuvenskoevers (januari), het Koningsdagfeest en de open dagen van de Stichting Wijkgemeenschap (september) en het Meander College (januari).

Wijkagent en Sociaal Wijkteam

Henri van de Hoeve

Henri van de Hoeve

Plek in de Bolder is er bovendien voor wijkagent Henri van de Hoeve en het Sociaal Wijkteam (vanaf 1 september 2015). De wijkagent houdt er inloop op woensdag van 9.30 tot 10.30 uur (daarbuiten op afspraak). Het Sociaal Wijkteam (waarin onder meer gemeente Zwolle participeert) is er voor hulpvragen van wijkbewoners over onder meer opvoeding, schuldsanering, mantelzorg, relaties, jeugd- en ouderenzorg. Het houdt op werkdagen kantoor in de Bolder  van 8.30 tot 17.00 uur.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]