Geert Pfeiffer

Geert Pfeiffer is part-time medewerker bij de Bolder. Hij zit nog op de HAVO maar heeft grote ambities voor zijn toekomst. Toen hij werd gevraagd voor een interview voor onze website zegde hij spontaan zijn medewerking toe. Na even doorvragen blijkt dat veel in zijn leven draait om muziek.

Hij speelt de niet alledaagse contrabas in zowel Jeugd symfonie orkest de Vuurvogel uit Zwolle alsook in het Jeugdorkest Nederland. Zijn vrienden zijn er inmiddels al aan gewend dat Geert helemaal weg is van zijn contrabas en zich liever ophoudt met klassiek en jazz.

Geert heeft zijn talent niet van een vreemde

Geert PfeifferGeert heeft zijn muzikaliteit niet van een vreemde want zijn vader speelde trombone in o.a. het Metropole orkest en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Zijn moeder is zang lerares aan het conservatorium. Nu leek het ons leuk om in dit artikel wat minder tekst te zetten en Geert met zijn contrabas in een video bijdrage aan het woord te laten.

Geert vertelt over zijn carrière, muzikale ambities en muzikale helden. Daarnaast zien wij hem ook nog eens bezig op zijn klassieke instrument.

Na het interview vertelde Geert nog dat hij er trots op is dat zijn contrabas inmiddels zo’n 100 jaar oud is en ooit eens toebehoorde aan de contra-bassist van het vermaarde Concert Gebouw orkest. Maar zoals altijd bleef hij ook hier heel bescheiden onder.

15 minuten met Geert Pfeiffer

Dus neem een kop koffie of thee erbij en laat je een klein kwartier meevoeren in het muzikale leven van deze sympathieke en getalenteerde jonge contrabassist die met grote regelmaat bij ons achter de bar te vinden is.

Interessante links

Jeugd symfonie orkest de Vuurvogel speelt filmmuziek van Hans Zimmer (the Rock)

Jeugdorkest Nederland speelt Tchaikovsky’s Italiano Capriccio Italien