SH_00014

Zo’n tweehonderd Zwollenaren van Molukse origine kwamen zaterdag 30 mei bijeen in de Bolder voor een volleybaltoernooi. Het sportieve evenement was de bindende factor voor een gezellig samenzijn van familieleden, vrienden en kennissen.

“Voelde als vanouds”

De eerste editie van deze sportieve familiedag met feestavond was zeer geslaagd, vinden initiatiefnemers en organisatoren Johny Beroeatwarin en Barry Rahajaan. Zij merkten dat er binnen de Molukse gemeenschap in Zwolle behoefte was aan een dergelijk evenement en hopen er een jaarlijks evenement van te maken. “Het was erg gezellig en er was veel saamhorigheid. Contacten en banden tussen families werden weer aangehaald. Het voelde als vanouds”, aldus Beroeatwarin.

Vroeger werden elders regelmatig voetbaltoernooien door Molukse Zwollenaren georganiseerd. “Je ziet elkaar samen op bruiloften en begrafenissen. Zo’n sportief evenement is heel anders. En we hebben gekozen voor volleybal omdat daar ook ouderen aan mee kunnen doen. Bovendien ga je daarin wat zachter met elkaar om, met voetbal gaat het er soms toch wat harder aan toe.”

Feestavond

Er deden elf familieteams mee. Zij werden aangemoedigd door tientallen supporters die ’s avonds ook meededen aan de feestavond. Daarbij werd samen gegeten en gedanst op muziek van meerdere dj’s. Voor kinderen was er een springkussen.

Beroeatwarin en Rahajaan hebben de smaak te pakken. Ze hebben voorzichtige plannen om deze winter een zaalvoetbaltoernooi voor 45-plussers in de Bolder te organiseren.