Wijkagent Henri van de Hoeve houdt elke woensdagochtend inloop in de Bolder en gaat er zijn spreekuren in het nieuwe seizoen uitbreiden. Hij heeft er altijd mensen over de vloer, aldus de agent. Met vragen en klachten over van allerlei zaken; van geluidsoverlast en erfafscheiding, tot burenruzies, geweldsdelicten en relatieproblemen.

Spreekuur

Van de Hoeve (hij wordt liever aangesproken met Henri) houdt al acht jaar spreekuur in de Bolder. Elke woensdag van 9.30 tot 10.30 uur en het ziet ernaar uit dat dat dit jaar meer wordt. Vanwege de vraag, omdat hij toegankelijk wil zijn en vanwege huisvestingsperikelen bij de Zwolse politie. Er wordt nog overleg gepleegd over welke dagdelen er in de Bolder precies bijkomen.

Van de Hoeve (61) dient al 35 jaar bij de politie, waarvan acht jaar als wijkagent voor de Aa-landen. Daarnaast is hij agent voor de wijken/buurten Agnietenberg, Brinkhoek, Hessenpoort, Tolhuislanden en de Lichtmis. Hij draait mee in de noodhulpdiensten, is veel op straat en heeft werkplekken op meerdere locaties in Zwolle-Noord.

 

De inloop in de Bolder is vooral een inloop, aldus de politieman: de mensen die komen kent hij vaak niet en waarmee ze komen ook niet. “Soms maak ik een afspraak met mensen en reserveer ik tijd voor ze die ochtend, maar meestal gaat het om ‘spontane’ gevallen.”

Laagdrempelig

Wijkbewoners kunnen bij hem aankloppen voor van allerlei problematiek. Van de Hoeve wil laagdrempelig zijn en helpt met oplossingen, haalt er eventueel andere instanties bij en kan bemiddelen mocht dat nodig zijn.

Zijn inloopochtenden in de Bolder zijn elke woensdag van 9.30 tot 10.30 uur (met uitzondering van de schoolvakanties).

In het nieuwe seizoen is Henri er weer op woensdagochtend 19 augustus. Daarna heeft hij even vakantie en is hij weer paraat vanaf 16 september.

Zijn mailadres  is: henri.van.de.hoeve@politie.nl

Zijn telefoonnummer: 06-55820887.

Daarbij is de politie altijd bereikbaar via het nummer 0900-884.