Stichting Wijkgemeenschap AA-LandenStichting Wijkgemeenschap Aa-landen zoekt een nieuwe voorzitter. De wijkvereniging heeft haar thuisbasis in de Bolder.

Verbindende rol

De wijkvereniging in stichtingsvorm  zoekt iemand met een bindende en verbindende rol, die de vereniging en haar tientallen vrijwilligers laat floreren. Uiteraard moet de toekomstige voorzitter hart hebben voor de de Aa-landen en haar bewoners, benadrukt Jan Wellinghoff. Hij stopt na ruim twintig jaar als voorzitter wegens gezondheidsredenen. Tot de komst van een nieuwe preses, deelt Wellinghoff de voorzitterstaken met bestuurslid Ron Eikenaar.

Belangenbehartiger

Naast een (ver-)binder, moet de nieuwe voorzitter vergaderingen kunnen leiden en goed met externe partijen om kunnen gaan. Wellinghoff: “Daarbij moet je vrijwilligers de gelegenheid kunnen geven om het werk te doen wat ze willen doen en je moet belangenbehartiger zijn van de wijk. Verder is het fijn als hij of zij een goede pen heeft voor het schrijven van een stukje in het wijkblad Aakwaa.”

_MG_9935

De wijkvereniging zetelt in de Bolder. Links haar infobalie/kantoor.

De wijkvereniging bestaat 45 jaar en draait op ongeveer 150 vrijwilligers. Ze organiseert veel activiteiten (waaronder cursussen) in de Bolder en is de organisatie achter onder meer het jaarlijkse Huttendorp- en Sinterklaasfeest en dierenweide de Aaweide.  Het is een levendige, financieel gezonde club, die zich inzet voor het welzijn van de Aa-landen en haar bewoners.

Het voorzitterschap vraagt volgens Jan Wellinghoff ongeveer 4 uur per week. Het gaat om een vrijwilligersfunctie. “Wat ik er vooral leuk aan heb gevonden? Vooral de contacten. Niet alleen binnen het bestuur, maar ook die met bewoners en alle anderen”, aldus Wellinghoff (68), die afgelopen jaar koninklijk is onderscheiden wegens zijn inzet voor de wijkvereniging.

Belangstelling?

Belangstellenden voor de voorzittersfunctie kunnen zich bij hem melden via het telefoonnummer 4545920. Van een kandidaat wordt verwacht dat hij of zij in de wijk woont.

Stichting Wijkgemeenschap Aa-landen (SWA) heeft haar kantoor in multifunctioneel centrum de Bolder. De Bolder valt onder een andere stichting: Stichting Wijkcentrum Aa-landen (SWC). De twee werken veel samen en de Wijkgemeenschap heeft een vertegenwoordiger in het Bolder-bestuur.

Website SWA

Klik hier